Donderdag, 01 september 2016 21:06

Heerlijk vakantiegevoel

Geschreven door
Beoordeel dit item
(9 stemmen)

Terwijl ik dit artikel schrijf lig ik ontspannen aan de rand van het zwembad. De Spaanse zon verwarmt mijn lichaam en op de achtergrond klinkt zachte oorstrelende loungemuziek. Het geeft me een op en top vakantiegevoel, heerlijk vind ik het.

Geeft vakantie jou ook zo'n heerlijk gevoel?

Geen wekker die je 's ochtends uit bed rammelt, niet op tijd en uur op het schoolplein staan, geen gehaast naar een sportclubje of racen naar de volgende afspraak die gepland staat in je propvolle agenda. Nee, tijdens de vakantie hoef je even helemaal niets. Alles kan en alles mag, vrijheid blijheid vanaf het vroege ochtendgloren tot in de late zwoele avonduurtjes. Wat hebben we het goed tijdens vakantie!

Het ultieme vakantiegevoel

Slenteren door smalle winkelstraatjes, terrasje pikken, romantische strandwandelingen maken, de zilte zeelucht opsnuiven, picknicken in de duinen, ontspannen neerstrijken bij een idyllisch strandtentje voor een torenhoge ijscoupe, wandelen over de boulevard om uiteindelijk in een sfeervol knus restaurantje te genieten van een onbekend streekgerecht onder het genot van een tongstrelend wijntje (of misschien wel meer dan 1....) En als afsluiter likken we onze vingers af bij een perfect samengesteld kaasplankje of goddelijke sorbet. Dat is pas echt vakantie! 

Smullen en bewust genieten

Het eten hier in het Spaanse hotel waar ik verblijf is voortreffelijk. Het buffet ligt vol met lekkernijen en specialiteiten van over de hele wereld. Prachtig geëtaleerde sushi's, verse vissoorten zoals makreel, zalm, kabeljauw, tonijn, gamba's om je vingers bij af te likken, Spaanse tortilla's en paella, Mexicaanse wraps, Franse kaassoorten, vers bereidde spaghetti Bolognese of Italiaanse knapperige pizza's. (Wil jij het (Italiaanse) vakantiegevoel thuis ook nog wat langer voelen dan vind je hier een recept met een knipoog) En natuurlijk niet te vergeten het kleurrijke dessertbuffet met als blikvanger de grote fontein waar je vers sappige fruitstukjes kunt laten overstromen met warme gesmolten chocolade. Elke dag is het hier een feestje bij het buffet. Ik geniet dagelijks van een glaasje “vino tinto” bij het avondeten en trakteer mezelf, misschien net iets te vaak, op een zoet dessert of smaakvol kaasplankje. Het is dan misschien niet helemaal volgens de 80/20 regel van Eet je goed, ik heb geen moment spijt gehad en ik heb van elk slokje en hapje genoten. Het waren mijn bewuste 70/30 keuzes.

Nog een paar dagen......

en dan is deze vakantie voorbij. Vroeger zou ik zeggen dat mijn batterijtje weer opgeladen is tijdens de welverdiende jaarlijkse vakantie. En eenmaal thuisgekomen was dat batterijtje binnen een mum van een aantal weken weer leeg. De vakantie was ik dan al weer snel vergeten en van de relaxmodus was weinig tot niets meer over. Ik keek na een paar weken al weer uit naar de volgende vakantie om het energielevel weer op te krikken. Herkenbaar? 

Ervaring rijker

Nu, al schrijvend en languit liggend op dit zachte ligbed, merk ik dat mijn batterij geen oplaadmoment nodig heeft. Mijn energielevel is het afgelopen jaar alleen maar hoog geweest. Ik ervaar nu wat een heerlijk gevoel dat dat is. Dit had ik jaren van te voren al willen meemaken. Dat ik de vakantie niet nodig had gehad om mijn batterij op te laden. Deze vakantie beleef ik dan ook anders dan andere vakanties in het verleden. Ik ben elke dag vroeg uit de veren om op het buitenterras met zeezicht in alle rust te ontbijten voordat de menigte op het buffet afstormt. Het kost me geen enkele moeite om wakker te worden zonder wekker en ik ben de hele dag fris en fit. Ik merk dat ik ook veel meer geniet van de kleine dingen om me heen. Ik voel me totaal ontspannen en kan veel meer verdragen dan anders. Ik kom tot de conclusie dat goede voeding me in het hier en nu laat genieten en een hoog energielevel geeft.

Ik heb geleerd hoe ik jaarrond de balans in voeding kan volhouden zonder moeite, thuis en op vakantie. Deze leefstijl bevalt me steeds beter en ik ontdek elke keer weer opnieuw wat het me oplevert, enorm veel energie, goed gewicht, lekker in mijn vel en stralen van top tot teen. Wat is het leven toch mooi.

Geef jezelf ook een fit en energiek leven en zet de eerste stap richting een gezonde leefstijl. Iedereen kan met bewuste voedingskeuzes een balans vinden en lekker in zijn/haar vel komen zitten. Ik gun het je!

Als je dit artikel interessant of waardevol voor je gezondheid vind geef je het dan ook een beoordeling? Dit kun je doen door bovenaan dit artikel op de sterren te klikken. Ook vind ik het leuk als je een reactie plaatst.

Laatst aangepast op Zaterdag, 17 juni 2017 15:38

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.