Zondag, 01 januari 2017 15:05

Maak jij de juiste keuzes

Geschreven door
Beoordeel dit item
(2 stemmen)

Het zal je misschien al zijn opgevallen dat ik de laatste tijd op veel plaatsen aanwezig ben. In de supermarkt, op school, in de sportschool of bij een 'evenement' je kunt het zo gek niet bedenken of je ziet me wel ergens verschijnen. Tijdens deze momenten probeer ik mensen aan het denken te zetten en ze kennis te laten maken met gezonde voeding door een klein gesprekje met ze te voeren. Het merendeel van de mensen die ik wel eens wat vragen stel is van mening dat ze goed bezig zijn en denken te weten wat gezond eten is.

Vraag; Weet u wat gezond eten is?
Antwoord; Ja natuurlijk weet ik dat. Ik eet geen chips en snoep bijna nooit, dus ik ben héél gezond bezig. 


Vraag; Wat doet u om op gewicht te blijven?
Antwoord; Ik let op de lijn door niet te veel te eten en soms mijn ontbijt over te slaan. Ook eet ik niet meer na 8 uur 's avonds, want dat is niet goed.

Vraag; Wat denkt u dat beter is voor de lijn? Mager en light of "gewone" producten?                                                                    Antwoord; Ja dat zijn natuurlijk de magere producten, want van vet wordt je dik. Daarom kies ik ook altijd voor light en gebruik ik bijna geen boter, want alle beetjes helpen hè.


Vraag; Volgt u wel eens een dieet?
Antwoord; Ja, regelmatig volg ik een dieet en dan verlies ik in korte tijd veel kilo's. Alleen jammer dat ze er weer net zo snel aankomen. 

Vraag; Heeft u last van klachten?                                                                                                                                                                            Antwoord; Ja, ik slaap niet zo goed en heb weinig energie. Ook heb ik soms hoofdpijn en buikpijn, maar deze klachten hebben niets met mijn eten te maken. Ik heb hier altijd al last van gehad.                                                                                                                                                                                                 

Zou een van deze antwoorden jouw antwoord kunnen zijn? Nou, dan kan ik je vertellen dat je net als deze mensen niet echt weet wat goed voor je is. Dat is erg jammer, want hierdoor verhoog je de kans op klachten, ziektes, medicijnen en overgewicht.

Een beperkt aantal van de mensen die ik spreek weet wel wat gezond eten inhoudt. Gelukkig dat die mensen er zijn, maar ik zou het zo fijn vinden als het er meer worden. Want met voeding is zoveel te bereiken qua gezondheid en alle facetten die daarbij horen. En nee dat betekent niet dat je alleen maar sla of wortels eet en geen lekkernijen meer mag eten.

Wil jij testen wat je weet over voeding en de invloed ervan Test hier je voedingskennis. Of Klik hier voor een gratis eerste afspraak en neem de eerste stap naar de wondere wereld van voeding

Laatst aangepast op Zaterdag, 14 juli 2018 09:43

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.