Donderdag, 16 februari 2017 15:45

Is Powerslim goed?

Geschreven door
Beoordeel dit item
(3 stemmen)

Er worden me de laatste tijd veel vragen over PowerSlim gesteld. Hieronder mijn argumenten over waarom je PowerSlim niet nodig hebt om af te vallen en waarom het naar mijn mening niet zo goed voor je gezondheid is

  • In fase 1 worden producten aangeboden uit een zakje/pakje, zoals aardappelpuree, pannenkoekenmeel. Waarom zou je iets uit een zakje/pakje gebruiken als de natuur je dit op een onbewerkte manier aanbiedt? Dit lijkt verkoopstrategie en laat je denken alsof je afhankelijk bent van PS en dat zakje ?
  • In de producten wordt extra eiwit gestopt. Dit is om hongergevoelens te onderdrukken. Echter hebben eiwitten uit pure voeding hetzelfde effect, maar zijn wel velen malen gezonder. Weer een verkoopstrategie? Een teveel aan eiwitten kan je nieren overbelasten, dus blijf altijd alert.
  • De eiwitten die gebruikt worden zijn volgens de website van PS van hoge biologische kwaliteit. Allemaal leuk en aardig, maar welke soort eiwitten worden er gebruikt? Helaas zijn de extra toegevoegde eiwitten voornamelijk soja-eiwitten. Ongefermenteerde soja heeft een negatieve werking op de hormonale balans en vooral op oestrogeen. Het grootste deel van de mensen met overgewicht kampt al met hormonale problemen of oestrogeendominantie en door soja-producten wordt deze disbalans extra verstoord. Onder andere je schildklierhormoon en vrouwelijke sekshormonen krijgen het hierdoor erg zwaar. Als je al last hebt van hormonale klachten en overgangsklachten dan raad ik je aan om soja te vermijden en dus ook PS (Bron website PS Ik heb een soja allergie, kan ik het PowerSlim programma volgen? Soja behoort tot de familie van de peulvruchten. De zaden ofwel de sojabonen zijn het eetbare gedeelte van de plant. Ze zijn vooral rijk aan eiwitten en hebben een hoge biologische waarde waardoor ze een belangrijke voedingsbron zijn. De PowerSlim producten bestaan voor een groot deel uit soja-eiwit. Als je allergisch bent voor soja is het daarom niet mogelijk om het PowerSlim afslank programma te volgen.)
  • Vanaf fase 2 wordt er deels overgestapt naar gewone pure voeding. Yes, eindelijk iets positiefs! Echter versterkt dit mijn argument over verkoopstrategie, want waarom wordt dit niet vanaf het begin geadviseerd?
  • Tijdens elke fase worden 6 eetmomenten geadviseerd. Waarom zou je zo vaak eten als je niet echt honger hebt? Hoe meer eetmomenten, hoe meer de hormonen insuline, leptine en ghreline worden aangesproken. Meer eetmomenten geeft vaker schommelingen in de bloedsuikerspiegel en stimuleert hongergevoelens. Zowel een stabiele bloedsuikerspiegel als het verzadigingsgevoel zijn belangrijke factoren in het tegengaan van overgewicht. Door minder vaak te eten verminder je bloedsuikerschommelingen en ontstekingsreacties, daarnaast verhoog je je energie en verzadigingsgevoel. Een onderzoek uit 2010 aan de Syracuse University laat zien dat mensen die minder vaak, maar wel grotere maaltijden eten, lagere bloedsuikerspiegels hebben. Een ander onderzoek uit 2012 uitgevoerd aan de Universiteit in Tübingen in Duitsland laat zien dat minder vaak eten, het verzadigingsgevoel verbeterd.
  • Waarom 6 eetmomenten? Naar mijn mening is het beter om naar je eigen lichaam te luisteren en deze te gebruiken als graadmeter. Voor de een werkt 6x eten beter en een ander heeft voldoende aan 3 grote maaltijden. Hoe meer eetmomenten hoe meer kans op leververvetting en ontstekingreacties. Ontstekingsreacties bevorderen darmproblemen, suikerziekte, huidklachten, vermoeidheid, cholesterolproblemen enz.

Conclusie, er wordt naast de producten gelukkig ook over goede voeding en beweging geadviseerd. Echter laten ze je denken dat je de PS producten nodig hebt om af te vallen en op gewicht te blijven. Slim om het te gebruiken? Lijkt me niet, gebruik liever De Power van je eigen lichaam, want dat kan veel meer als dat je denkt. Bovendien biedt natuurlijke onbewerkte voeding alle bouw- en voedingsstoffen die je nodig hebt, daar kan geen pakje of zakje tegenop.

WIl je op een natuurlijke manier afvallen en je hormonen in balans brengen? Neem vrijblijvend contact op en ik vertel je er graag meer over.

Laatst aangepast op Woensdag, 28 oktober 2020 13:06

1 Reactie

  • Reactielink Carla van Duren van den Eijnde Zaterdag, 18 februari 2017 14:17 Geplaatst door Carla van Duren van den Eijnde

    Ik heb me aangemeld

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.