Maandag, 27 februari 2017 12:37

Pasen, welk ei kies jij?

Geschreven door
Beoordeel dit item
(3 stemmen)

Pasen is een feest van gezelligheid. Met het gezin uitgebreid ontbijten aan de mooie gedekte tafel vol met lekkernijen die echt niet mogen ontbreken bij Pasen. Vers afgebakken broodjes, croissantjes, paasstol, gekookte eitjes en niet te vergeten verse jus d'orange. Na het ontbijt op bezoek bij opa en oma om te gaan brunchen en chocolade paaseitjes te gaan zoeken. Pasen is bij uitstek een feestdag voor de chocoladefreaks onder ons. 

Chocolade paaseitjes

Er zijn veel verschillende paaseitjes, witte, melk, puur, gevuld. Maar welk paaseitje bevat nou de meeste calorieën? Eigenlijk zijn de verschillen niet zo groot als je de calorieën vergelijkt, want het varieert tussen 37Kcal en 40Kcal. De beste keuze is puur, omdat hier het minste suiker in zit. Wil je echt een goede keuze maken neem dan een puur stuk chocolade met meer dan 72% cacao. Hier kun je meer lezen over chocolade

Wat moet je doen om een chocolade paaseitje van 7 gram te verbranden? En meestal blijft het niet bij eentje ;-)

  • 33 minuten zittend TV kijken
  • 7 minuten fietsen
  • 8 minuten wandelen
  • 5 minuten voetballen
  • 14 minuten stofzuigen
  • 16 minuten strijken

Eieren

Eieren en Pasen zijn onlosmakelijk verbonden. Wees blij, want eieren kunnen je enorm helpen met overtollige kilo's kwijtraken. Ze bevatten veel vitamines, mineralen en een royale hoeveelheid eiwitten die zorgen voor een lang vezadigend gevoel. In de eierdooier zit een stofje genaamd 'choline'. Dit stofje ondersteunt je lever om cholesterol te transporteren en het cholesterolgehalte te verlagen. De hype over eieren en verhoging van het cholesterol is allang achterhaald dus wees niet bang dat je te veel eitjes eet. Het cholesterol in je lichaam wordt maar voor 20% bepaald door de voeding die je eet en de overige 80% maakt je lichaam zelf aan. Wist je dat cholesterol van levensbelang is voor de aanmaak van hormonen en dat cholesterol door de lever wordt aangemaakt om de wanden van beschadigde aderen te herstellen. Een verhoogd cholesterol kan dus duiden op beschadigde aderen. Deze beschadigingen ontstaan door het eten van verkeerde suikers die de wanden aantasten. Geniet met Pasen met een gerust hart van een heerlijk eitje.

Wat staat er bij jou op de paastafel?

Gekookt ei 64Kcal. Een zacht gekookt ei is makkelijker verteerbaar en heeft een hogere voedingswaarde dan een hard gekookt ei

Gebakken ei of een omelet gemaakt van 1 ei bevat 110Kcal en 7 gram eiwitten

Eierkoek van 65 gram bevat maar liefst 43 gram koolhydraten (suikers) !!!!! 220Kcal

Croissant 161Kcal bestaat uit 20% verzadigd vet en zorgt voor een bloedsuikerpiek

Ham-kaascroissant 245Kcal bestaat uit 20% verzadigd vet en zorgt voor een bloedsuikerpiek

Chocolade croissant 261Kcal bestaat uit 20% verzadigd vet en zorgt voor een bloedsuikerpiek

Paasstol 1 snee van 55 gram bevat maar liefst 30 gram koolhydraten (suikers), dat is meer dan de helft !!! 155Kcal

Jus d'orange 95 Kcal vers geperst of fruitsap uit een pak verhogen je bloedsuikerspiegel enorm snel. Beter kun je een hele sinaasappel eten zodat de vezels ook gegeten worden.

Fijne Paasdagen en geniet!

 

 

 

Laatst aangepast op Zondag, 03 maart 2019 20:08

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.