Deze pagina afdrukken
Donderdag, 24 augustus 2017 18:49

Keltisch zeezout

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Keltisch zeezout is een zeer zuiver zout en rijk aan mineralen en spoorelementen die in een perfecte balans met elkaar staan. Het zout wordt op een unieke manier gewonnen in Guérande, Frankrijk. Het wordt volledig met de hand gewonnen door zoutwinners die Paludiers genoemd worden. Keltisch zout bevat geen jodium. 

2 soorten

Er zijn 2 soorten Keltisch zeezout "fleur de sel" en "sel gris". Het zout is ietwat vochtig en is créme tot grijzig van kleur. Fleur de sel is in verhouding wat duurder, omdat dit de dunne bovenlaag vormt en er dus relatief weinig van gewonnen kan worden. Sel gris is de onderste laag zout en dankt zijn kleur aan de kleigrond waar het mee in aanraking is gekomen. Fleur de sel bevat iets meer natrium dan sel de gris. (bron Breizh Import)

Van Keltisch zeezout kun je een sole maken. Het "drankje" wordt gebruikt om mineralen en spoorelementen aan te vullen. Deze mineralen en spoorelementen verlies je als je veel water drinkt, door veel zweten, bij een saunabezoek of als je fanatiek bezig bent geweest in de sportschool. Maar ook bij diverse klachten kan sole uitkomst bieden. Naar gelang de klacht zal de voedingsdeskundige je verder adviseren over het gebruik. Gebruik geen sole als je last hebt van een hoge bloeddruk.

Wat heb je nodig

  • 10 gr Keltisch zeezout
  • 30 gr afgekoeld gekookt water

Gebruik een goed afsluitbaar potje of flesje. Goed schudden en klaar is je sole. het is niet erg als er wat zout op de bodem blijft liggen, dit betekent dat het water volledig verzadigd is van zout. De sole kun je het beste bewaren in de koelkast in een afgesloten potje.

Hoe gebruik je het

Vul 1 glas water en los er 1 tl 'sole' in op. Regelmatig een glaasje sole is goed voor de aanvulling van mineralen zoals hierboven omschreven. Ga nooit zomaar lukraak sole gebruiken, maar gebruik het alleen om meerwaarde aan je gezondheid te geven. 

Laatst aangepast op Zondag, 01 oktober 2017 14:12