Woensdag, 13 juli 2016 22:07

Avocado vet gezond

Geschreven door
Beoordeel dit item
(4 stemmen)

De avocado, vet gezond

De avocado is een vezelrijke steenvrucht die voor 30% uit vet bestaat en is erg verzadigend. Bij de meeste mensen staat "vet" in een kwaad daglicht. Toch is dit geheel onterecht, want vetten heb je juist nodig om je hormonen in balans te houden en het zijn de belangrijkste voedingstoffen voor je hart en hersenen. 

Laat je dus niet afschrikken door het hoge vetgehalte, want het zijn de onverzadigde vetten, die je ook vindt in noten en vette vis. Deze vetten stimuleren de buikvetverbranding en zijn ook nog eens goed voor je bloedsuikerspiegel en cholesterol. 

Een avocado zit vol vitamine E, B6 en foliumzuur en bevat een hoog gehalte aan de mineralen kalium en magnesium. Hierdoor heeft de vrucht een positieve invloed op je bloeddruk, hartwerking, laat je huid stralen en verbetert je humeur. Door het regelmatig eten van avocado's verhoog je je weerstand en verlaag je de kans op ontstekingen in je hart- en bloedvaten. Kort samengevat is het een vet bommetje waar je alleen maar happy van kunt worden.

Hoe en wat

Koop avocado's vooral niet te rijp, want ze rijpen nog na op de fruitschaal. Als je een netje avocado's koopt kun je ze het best in de koelkast bewaren, hierdoor staat het rijpingsproces bijna stil. Zo kun je zelf doseren hoeveel avocado's je wilt laten rijpen op de fruitschaal.

Hoe schil je een avocado?

Snijd hem doormidden over de lengte. Draai de 2 helften van elkaar af. Snijd de helft nu weer door om makkelijk de pit eruit te halen. De meeste voedingstoffen zitten net onder de schil. Bij een avocado die precies goed rijp is kun je de schil er makkelijk af pellen zonder mesje.

Hoe eet je een avocado?

Je kunt een avocado rechtstreeks uit de schil lepelen en opeten met peper en zout. Vind je een avocado niet zo lekker op deze manier dan kun je hem ook verwerken in een smoothie of in gerechten verwerken, bijvoorbeeld bij een omelet of in een salade. Je kunt er ook een gezonde chocomousse van maken..........heerlijk als tussendoortje.

Heb je wat avocado over dan kun je deze besprenkelen met wat citroensap zodat hij niet verkleurt.

Als je dit artikel interessant vind geef je het dan ook een beoordeling? Dit kun je doen door op de sterren te klikken. Ook vind ik het leuk als je een reactie plaatst.

Laatst aangepast op Zondag, 29 oktober 2017 17:35

1 Reactie

  • Reactielink Agnes Zaterdag, 16 juni 2018 22:03 Geplaatst door Agnes

    Ga het nu zeker meer eten,ondanks dat ik ze niet iedere week eet.
    Zijn zeker niet mijn favoriet...
    Maar met de gedachte dat ik mousse kan maken komt het goed!!! EET JE GOED avocado vind inderdaad niet iedereen lekker, dus "verstoppen" in de chocomousse is dan een geweldige oplossing.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.