Donderdag, 30 juni 2016 21:19

Waarom heb ik gekozen voor dit logo

Geschreven door Carine van Eijk
Beoordeel dit item
(4 stemmen)

Het groene blad staat symbolisch voor vers, natuurlijk en onbewerkt eten.
Maar ook voor rust, groei en vitaliteit. In het blad is een vinkje geplaatst wat overeenkomt met goedkeuring.

De drie kleuren staan voor de fases die je tegenkomt op de weg tijdens je reis naar een nieuwe leefstijl. Vergelijk het maar met de drie kleuren van een stoplicht.

Rood; Je begint vanuit de rode fase. Je hebt een verkeerd leef- en eetpatroon en je lichaam en geest komen in opstand. Je hebt last van klachten, kwaaltjes en/of overgewicht. Het zijn deze signalen die je willen aangeven dat je fout bezig bent. Het is je lichaam dat tegen je zegt "stop" zo kan het niet verdergaan.

Oranje; Stapsgewijs kom je in de oranje middenfase waar je al een aantal verbeteringen zult voelen en kunt gaan zien. Je klachten verminderen en je verliest gewicht.

Groen; Uiteindelijk kom je aan bij de groene kleur. Groen staat voor genezing, rust en harmonie. Je lichaam en geest zijn in balans en dat voelt goed. Je bruist van de energie, hebt een passend gewicht en het voelt alsof je de hele wereld aankan. Je hebt een nieuwe leefwijze die bij je past en die je levenslang vol kunt houden.

De woorden "eet je goed" kun je op 2 manieren interpreteren. Je kunt het lezen als een vraagstelling om je aan het denken te zetten. Er wordt je dus de vraag gesteld "eet je goed?". Veel mensen eten namelijk niet goed, maar weten niet dat hun klachten zijn ontstaan door verkeerde voeding.

De andere manier om de woorden "eet je goed" te lezen is dat je je "goed" kunt eten. Daar bedoelen we mee dat je op dit moment niet lekker in je vel zit en uit balans bent, kortom je voelt je niet goed. Maar met de juiste voeding en leefstijl kun je je lichaam en geest repareren. Je eet je dus weer "goed", zonder klachten en overgewicht. 

Als je dit artikel interessant vind geef je het dan ook een beoordeling? Dit kun je doen door op de sterren te klikken Ook vind ik het leuk als je een reactie plaatst.

Laatst aangepast op Zaterdag, 12 januari 2019 22:55

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.