Blog / Recepten

Carine van Eijk

Maandag, 16 september 2019 17:13

Golffit

Nieuw * GolfFit *

Onlangs heb ik een fijn gesprek gehad met Rob Mouwen van de Putt Academy over hoe we een mooi concept neer kunnen zetten waarin golf en voeding samenkomt. Inmiddels hebben we flink gebrainstormd en hebben we een hele mooie cursus weten te ontwikkelen.

Je hoeft overigens geen ervaring met golf te hebben om hieraan mee te kunnen doen, dat mag natuurlijk wel ;-). Je wordt in een groep van gelijkgestemde personen ingedeeld.

Ik ga 3 zeer interessante presentaties verzorgen waarin ik je mee neem in de wereld van goede voeding.

 1. Invloed van voeding op je gezondheid en fitheid
 2. De rol van koolhydraten, eiwitten en vetten
 3. Etiketten lezen en voedingssupplementen

Rob Putt Academy gaat 10 laagdrempelige golflessen verzorgen, waarin je op een actieve manier over de golfbaan gaat bewegen. De cursus wordt afgesloten met een voedzame lunch die aansluit bij de voedingstips.

Dus wil jij fitter worden, weten wat goede voeding is en beter leren golfen? Meld je dan aan voor de cursus GolfFit via deze link

Woensdag, 03 juli 2019 16:02

brood met zalm en garnituur

Brood past prima in een gevarieerde gezonde leefstijl. Maak er een goed belegde boterham van zodat het bijna op een gebakje lijkt. Genieten en tegelijkertijd maak je je lichaam blij.

Wat heb je nodig

 • 2 snee brood naar keuze
 • roomboter
 • gerookte zalm
 • aardbeien
 • kappertjes
 • pijnboompitjes
 • komkommer
 • zongedroogde tomaatjes
 • zwarte peper

 

Vrijdag, 01 februari 2019 14:13

Vaker eten is goed voor de verbranding

Veel eetmomenten zijn goed

Veel mensen denken dat je minimaal 6 eetmomenten op een dag moet hebben. Zelfs diverse professionals (therapeuten, diëtisten, healthcoaches) adviseren dit, de gedachte hierachter is dat het je verbranding op een hoger niveau zou houden. Op zich een mooie theorie, maar is dat wel zo?

Bewijs en onderzoek

Als je zoekt naar bewijs dat 6 keer per dag eten je metabolisme verhoogd dan zijn er weinig of zelfs geen (gepubliceerde) onderzoeken te vinden die deze theorie onderbouwen.

Wat komt er wel naar voren uit onderzoeken?

 • Het kost je lichaam evenveel energie om één maaltijd van 2000 kcal te verteren als om 2000 Kcal te verteren die verdeeld zijn over 6 eet-momenten. Er is hierbij geen verschil in opname van voedingswaardes en geen verschil in verbranding.
 • Ons lichaam functioneert nog net als in de oertijd. Jagers waren soms 2 dagen onderweg om voedsel te vinden en werden door de natuur gedwongen om weinig eetmomenten per dag te hebben.“Vasten” is dus iets dat al eeuwen wordt gedaan.
 • Ons lichaam beschermt zichzelf tegen “uithongering” door op schaarse momenten zuiniger om te gaan met energie en het metabolisme te vertragen (spaarstand). Echter gebeurt dit pas na 4 dagen niet eten en niet na een paar uren!!!!

Inzichten veranderen door de jaren heen door nieuwe onderzoeken en kennis die vergaard wordt.

Het energie – en verbrandingsproces

Koolhydraten uit onze voeding worden afgebroken tot glucose, deels om direct energie te leveren en deels om als energiebuffer opgeslagen te worden in de vorm van glycogeen in de lever en spieren. Bij meerdere eetmomenten per dag is er dus continu aanvoer van glucose en opslag van glycogeen.

Als je beweegt of sport heb je energie nodig, deze energie komt vrij doordat je lichaam calorieën gaat verbranden. Deze calorieën komen uit diverse bronnen.

 1.  voeding/glucose. Als eerste gaat je lichaam glucose verbranden, glucose is de makkelijkste brandstof voor het lichaam en komt vrij uit voeding die je eet.
 2.  energiebuffer/glycogeen. Na het verbranden van glucose is glycogeen aan de beurt. Glycogeen is je reservetank van energie, het is opgeslagen in de lever (90-110 gram / 360-440 Kcal) en spieren (200-500 gram / 800-2000 Kcal). Na langdurige activiteit raakt de glycogeenreserve op. 
 3. Lichaamsvet. Als je meer dan 3 eet-momenten per dag hebt is er met regelmaat aanvoer van bron 1 en bron 2, hierdoor zal je lichaam weinig toekomen tot lichaamsvet verbranden. Een gemiddeld persoon heeft 12-20 kg vetweefsel wat overeenkomt met 92.400-154.000 kcal. (1 gr lichaamsvet = 7,7 Kcal)

Ons lichaam heeft dus diverse eigenschappen die aanduiden dat er voldoende reserve is om te “vasten” en dat je niet per definitie 6 eetmomenten nodig hebt.

Waarom minder eetmomenten?

In plaats van de hele dag “grazen” is het goed om de spijsvertering een aantal uren rust te geven.

 • Je lichaam krijgt de tijd om afvalstoffen op te ruimen
 • Hormonen komen meer in balans
 • Je schakelt makkelijker over van suiker- naar vetverbrander
 • Meer focus en energie
 • Positief voor huidklachten
 • Remt laaggradige ontstekingen
 • Goed voor het gewicht en vetverbranding
 • Betere spiergroei en herstel van weefsel
 • Minder snaaizin

Wil je weten hoe je dit het beste kunt aanpakken en of het ook goed voor jou is? Maak een vrijblijvende afspraak

Zondag, 30 december 2018 19:29

Battle info-event

We hebben een goed doordacht plan voor je klaarliggen waarbij alles van leefstijl samenkomt. We geven je alle handvaten om de basis van jouw persoonlijke leefstijl te creëren op het gebied van training, voeding en ontspanning. Inmiddels hebben we al 3 succesvolle edities gedraaid van De 90 Dagen Battle. De gehele uitleg vindt plaats tijdens een van de vrijblijvende gratis info-events. Dit is de beste manier om kennis te maken met de methode die gehanteerd wordt tijdens de Battle.

Battle info-events

25 augustus 13:00 / 28 augustus 19:00 uur in Het Leefstijlhuis. Aanmelden voor dit info-event is nodig en kan door een mail te sturen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Waarom is volhouden zo moeilijk?!

Omdat iedereen uniek is! We krijgen met persoonlijke zaken te maken waardoor we moeten afwijken van het voorgenomen plan en als we dan geen back-up hebben klaarstaan van dingen die je moet doen als het moeilijk, lastig, zwaar of haast onmogelijk wordt, dan is de kans op uitstel groot. De Battle leert je om te gaan met jouw persoonlijke valkuilen. 

Zondag, 30 december 2018 19:26

van vullen naar voeden

van vullen naar voeden

Ben jij een lekkerbek, emotie-eter of rationele eter? Eet jij uit gewoonte of heb je geen idee waarom je eigenlijk eet. Kom erachter wat voor eter je bent en krijg tips om hiermee om te gaan. Bewustwording van je eigen valkuilen........Het wordt een interactieve presentatie waarbij voldoende mogelijkheid is om vragen te stellen.

Datum volgt. Entree ......... Na aanmelding reserveer ik een plekje voor je

Zondag, 30 december 2018 19:23

eet je goed of niet

eet je goed of niet?

Vraag jij je wel eens af of je de juiste keuzes maakt? We gaan voedings-dilemma's bespreken die je ogen zullen openen. Met een interactieve quiz leg ik je uit waar een gezond eetpatroon aan moet voldoen. Deze presentatie zal je duidelijkheid geven over de zin of onzin van koolhydraten, eiwitten en vetten.

datum volgt nog. Entree.......aanmelden is nodig per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel/app 06-51949110

Zondag, 30 december 2018 19:19

help mijn hormonen

help, mijn hormonen!

Hormonen hebben invloed op je gewicht, stemming en energie. ..............

 • Je sport veel, maar valt bijna niet af.
 • Je snaait de hele dag en blijft lekkere trek houden.
 • Rondom de menstruatie ben je een ware "horrorheks".
 • Je voelt je opgejaagd terwijl je niet echt stress ervaart.
 • Je bent jong, maar je libido staat op een laag pitje.
 • Je "moet" tussendoortjes eten om je trek te stillen en energie te krijgen.
 • Je wordt dagelijks vermoeid wakker en hebt gedurende de dag energiedipjes.
 • Je hebt koffie nodig om de dag door te komen.
 • Zoete lekkernijen zijn onweerstaanbaar voor je.

Herken je jezelf in deze uitspraken? Dan is deze presentatie je op het lijf geschreven. Ik leg je uit hoe een hormonale disbalans ontstaat, welke klachten daaruit ontstaan en hoe je de balans herstelt. Entree €...... Datum ...... Opgeven per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel/app 06-51949110

Donderdag, 01 november 2018 16:26

cadeaubonnen

Wie gun jij een nieuwe leefstijl? Wie heeft er wel wat meer energie, een beter gewicht en meer gezondheid verdient....

Elke tekst kan op de cadeaubon gedrukt worden. Ook het bedrag is naar keuze te kiezen. Een eenmalig gesprek of traject cadeau geven behoort ook tot de mogelijkheden.

cadeaubon

Zaterdag, 14 juli 2018 09:29

Wrap kip

Wat heb je nodig

voor 1 persoon

 • 1 kleine kipfilet
 • 1 volkoren wrap
 • klein blikje mais
 • halve gele paprika
 • 1 tl grove mosterd
 • 1 tl honing
 • 1 tl olijfolie
 • ijsbergsla

Hoe maak je het

 1. knip de kipfilet in blokjes
 2. meng de olie, mosterd en honing
 3. roer hier de kipfiletblokjes doorheen en laat 15 minuten staan
 4. snijd ondertussen de paprika in reepjes
 5. bak de kipfiletblokjes rondom en voeg dan de paprikareepjes toe
 6. roer de mais erbij
 7. presenteer in een wrap met wat ijsbergsla
Donderdag, 12 april 2018 13:25

Het Leefstijlhuis

Het Leefstijlhuis is dè plek waar beweging, voeding, ontspanning en beleving op een unieke manier worden gepresenteerd. Kwaliteit, professionaliteit, saamhorigheid en gezelligheid smelten samen onder één dak. 

De professionals begeleiden je met voedingsadviezen, leefstijltips en passende trainingen zodat jij het resultaat behaalt wat je voor ogen hebt. Het leefstijlteam werkt persoonlijk, motiverend en daagt je uit om je grenzen te verleggen.

 Daarnaast biedt Het Leefstijlhuis een gastvrije leefstijlruimte waar je met andere members kunt samenkomen onder het genot van een kopje koffie, thee, voedzaam ontbijt of verantwoord hapje. Het is een sfeervolle ontmoetingsplaats waar jij je als member vanaf het eerste moment thuis voelt.

Klik hier om meer lezen over Het Leefstijlhuis

Pagina 1 van 10