Even voorstellen

Carine van Eijk

Wie ben ik? Ik ben Marie-Carine van Eijk, geboren en getogen in Someren, 40-plusser en moeder van 2 dochters en 1 zoon. In mijn vrije tijd ben ik vaak in de keuken te vinden om mijn eigen recepten te schrijven en klaar te maken. De recepten die je aangeboden krijgt zijn dan ook allemaal door mijzelf getest en geproefd. Wat ik hierbij belangrijk vind is dat ze makkelijk, snel klaar, lekker en vooral goed moeten zijn voor je gezondheid.

Mijn visie is dat voeding bepaalt hoe je functioneert en hoe je je voelt. Ik geloof echt dat goede voeding een belangrijke basis is om letterlijk en figuurlijk beter in je vel te zitten. Ik heb inmiddels zelf mogen ervaren wat voor sterke invloed voeding heeft op lichaam en geest. Ik sta dan ook volledig achter de uitdrukking “Je bent wat je eet”. 

In de huidige maatschappij zien we helaas steeds vaker de gevolgen van slechte voeding. Denk maar eens aan vermoeidheid, hormoonklachten, overgewicht, hoge bloeddrukdiabetes 2, hoge cholesterol en darmklachten. Mijn missie is om meer mensen bewust te maken over de invloed van voeding op de levenskwaliteit en gemoedstoestand. 

Om die reden ben ik me vakkundig gaan verdiepen en heb ik in 2016 het diploma voedingsdeskundige behaald in de complementaire geneeskunde. Mijn praktijk is een laagdrempelige praktijk in Het Leefstijlhuis waar je hartelijk wordt ontvangen onder het genot van een kopje thee.

Ik vind het belangrijk om op alle gebieden up-to-date te blijven en daarom volg ik regelmatig bijscholingen en specialisatie cursussen. 

 • In 2017 heb ik de volgende cursussen gevolgd:  maagzuurproblematiek, het circadiaans ritme, de schildklier en orthomoleculaire voedingssupplementen. Ik kan mijn cliënten nu, naast orthomoleculaire voedingsadviezen, ook adviseren èn voorzien van hoogwaardige voedingssupplementen om lichamelijke en geestelijke klachten te verminderen.
 • In 2018 heb ik me verdiept in hormonen en vrouwenklachten, insulineresistentie, diabetes 2, darmproblemen, bloeddruk, cholesterol en chronische pijn.
 • In 2019 heb ik me verder gespecialiseerd in HSP, hooggevoeligheid en voeding, neurotransmitters, overgang en overgewicht. 

Wil je meer weten over wat voeding (preventief) voor jouw gezondheid en gewicht kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op, want een gezonde leefstijl is echt niet moeilijk om te leren je moet alleen de juiste stapjes nemen en daarmee help ik je graag. Neem ook eens een kijkje op de Facebook pagina of meld je aan voor de gratis Weetgoedjes nieuwsbrief

Waarmee kan ik je helpen?
 • gewichtsproblemen
 • diabetes
 • vermoeidheidsklachten 
 • hormonale disbalans
 • cholesterol / bloeddruk verlagen
 • gezondheidsklachten verminderen
Voeding als preventief medicijn om het risico te verlagen op:
 • versneld verouderingsproces
 • hart- en vaatziektes
 • kanker
 • dementie en Parkinson
 • cholesterol en bloeddrukproblemen
 • diabetes 2
 • klachten en kwaaltjes
Werkwijze 

1. Indien gewenst kan er eerst een gratis en vrijblijvende kennismaking plaatsvinden. Dit is een gesprek van ongeveer 15 minuten.


2. Klikt het tussen ons dan volgt er (eventueel aansluitend) de intake "Klaar voor de start" waarbij je hulpvraag nog duidelijker wordt. Je krijgt een complete lichaamsmeting en er wordt een anamnese afgenomen. Dit is een uitgebreide vragenlijst over je medische achtergrond, leefwijze en klachten. Na afloop van de intake geef ik je al wat adviezen en krijg je een voorkeurslijst en eetdagboek mee naar huis.


3. Op korte termijn na de intake heb je je eerste voedingsconsult en krijg ik je eetdagboek en voorkeurslijst ingevuld terug. Je krijgt direct feedback en aanvullende tips waar je weer mee aan de slag kunt gaan. Tevens wordt uitgelegd waar je klachten vandaan komen, wat het stappenplan gaat worden en eventueel krijg je vrijblijvend advies over voedingssupplementen indien deze nodig zijn.


4. Tijdens elk consult zal er een nieuw onderwerp besproken worden, evalueren we je vooruitgang en kun je vragen stellen. Je wordt bewust zelf aan het werk gezet om stapsgewijs in je eigen tempo een nieuwe leefstijl te ontwikkelen.

 

Mocht je nog meer vragen hebben dan beantwoord ik ze graag

Direct een afspraak maken Bel of app naar 06 - 51949110 stuur een e-mail via ons contactformulier