Vage klachten

In april ben ik bij Carine geweest voor een EMB bloedtest aangezien ik graag wilde weten hoe het nou precies stond met mijn lichaam.


Ik had al een tijd veel stress en verdriet waardoor ik echt niet lekker in mijn vel zat en veel vage klachten had. Slecht slapen, opgeblazen gevoel, lastige stoelgang, altijd druk in mijn hoofd en vaak somber.

Uit de test kwamen dan ook een heel aantal dingen die niet helemaal goed waren. Hele duidelijke uitleg van Carine gekregen zodat je ook echt snapt waar het nou mis gaat. En nog belangrijker ook duidelijke uitleg over wat je nu kan gaan doen om dit te verbeteren.

Ben op advies bijna volledig glutenvrij gaan eten en ben begonnen met Intermittent Fasting. Daarnaast werden er een aantal supplementen voorgeschreven om ook van binnenuit alles aan te pakken. Dit gaat in een stappenplan en na iedere stap kijk je hoe je je voelt en of je door kan naar de volgende fase. Een van de eerste dingen die aangepakt werden waren mijn darmen, want daar gebeurt toch stiekem wel erg veel.

Mijn klachten werden al snel minder, opgeblazen gevoel en lastige stoelgang waren binnen een maand al bijna verdwenen. Netjes alle stappen doorlopen en voelde  me steeds beter.

Tot ik me een paar maanden later ineens toch weer niet zo goed voelde. Wat bleek nou, mijn schildklier ging ineens te snel werken. Ik slik juist medicijnen voor de schildklier, omdat deze te langzaam werkte. Dus ook hier hadden de aangepaste leefstijl en supplementen op een langere termijn effect op. Ik heb nu al twee keer mijn medicijnen kunnen verlagen en hoop dat het nog even doorzet en ik dus nog minder medicijnen kan gaan gebruiken.

Het is even een investering in jezelf, maar het is het zeker waard!

Femke