Wilma

Toen Carine me vroeg om iets over mijn ervaring met Eet je goed te schrijven, dacht ik: Wat, nu al!

Ik ben namelijk nog maar net één maandje met haar programma bezig. Toch doe ik het omdat ik uit ervaring weet hoe moeilijk het is om de stap te zetten. Ook ik had het na veel verschillende dieetpogingen opgegeven. Na jaren van afvallen en aankomen zat ik ontzettend slecht in mijn vel en had ik last van allerlei pijntjes en kwalen. Ik had behoorlijke slaapproblemen en stond vaak nog vermoeider op dan dat ik naar bed ging. Ik had last van mijn maag en darmen, huidproblemen en zat inmiddels op een gewicht dat echt niet meer gezond was. Ik besefte dat het zo niet langer kon en ik een goede kandidaat voor diabetes en hart- en vaatziektes was.

Maar wat nu? Ik wilde niet meer naar de zoveelste lijnclub. Via google kwam ik op de site van Eet je goed terecht. Na een paar dagen wikken en wegen toch maar een afspraak gemaakt. Na een fijn intake gesprek met Carine ben ik gestart met het programma "Het roer om". Nu al na één maandje voel ik me een heel stuk beter. Ik val makkelijker en sneller in slaap en ook langer door, zodat ik niet meer zo vermoeid opsta. Heb geen last meer van mijn maag en darmen en heb meer energie.

Maar het allermooiste is dat ik nu niet "lijn" maar gewoon heel lekker eet. Niks geen calorieën tellen of lightproducten zonder smaak. Ik eet weer bewust en met smaak. Niet meer gedachteloos de hele dag iets in mijn mond stoppen en me opgeblazen en ontevreden voelen. Niet meer me dagenlang alles ontzeggen en daarna doorslaan en vreetbuien krijgen. Ik sta weer met plezier in de keuken en maak lekkere, gezonde maaltijden die ook mijn man met veel smaak opeet. Dit is geen dieet maar een nieuwe manier van leven geworden. En ook met resultaat, want zonder te lijnen ben ik deze maand toch maar mooi drie kilo afgevallen. Dat belooft wat voor de komende maanden. Ik ben dus heel blij dat ik ,hoe moeilijk het ook was, toch in mezelf heb geïnvesteerd en deze stap heb gezet.


Wilma, 53 jaar