Een lange weg te gaan

Ik heb nog een lange weg te gaan, maar ik ben al een heel eind. 

Carine, Eet je goed: Een half jaar geleden kwam Elles bij me. Ze heeft al veel geprobeerd om af te vallen en weet inmiddels niet meer wat nu wel en niet gezond is. Afvallen gaat moeizaam en ze is oververmoeid. Gedurende het intakegesprek merk ik dat haar emoties als een rollercoaster door haar lijf gieren en dat ze een enorme lijst aan vervelende klachten heeft. Haar hormonen zijn flink op hol geslagen mede door het diëten. De focus gewichtsverlies moet ze dus even verleggen naar hormonen in balans brengen en we gaan zorgen dat haar energie weer beter wordt.

Wat ben ik trots op Elles. Ze heeft flink wat opstartproblemen gehad, maar gelukkig nooit het bijltje erbij neergelegd. Inmiddels is ze goed op weg en blijft ze er hard aan werken om haar doelen te bereiken. Enkele doelen heeft ze al bereikt, maar ze is er nog niet. Complimenten aan Elles, want wat heeft zij een doorzettingsvermogen. Chapeau en hoedje af voor deze bikkel. Lees hier haar eigen verhaal

Het verhaal van Elles: Ik ben via via bij Carine uitgekomen. Mensen zeiden dat dit ook iets voor mij was. Ik dacht ik ga er wel heen en ik zal wel zien, want ik had al zoveel gedaan. Het eerste gesprek zaten de tranen erg hoog en wat had ik veel klachten. Moeheid, dipjes, frustratie, stoelgang, hoofdpijn, PMS, opgeblazen gevoel en nog veel meer. 

De conclusie was dat al mijn hormonen compleet door de war waren. Het afvallen moet ik dus even naast me neerleggen, want dit lukt niet zolang mijn hormonen niet in balans zijn. Dat kan een lange weg zijn, maar we zijn al een heel eind.

Ik volg alle adviezen op die ze me geeft, maar soms vind ik het toch nog lastig om vol te houden omdat mijn gewicht niet meewerkt. Dit heb ik nu naast me neergelegd en nu ga ik me eerst focussen op hoe ik me voel en dat ik veel beter in mijn vel zit. Als ik het soms nog even moeilijk heb dan app ik Carine, dan motiveert ze me weer en geeft ze me tips wat ik kan doen. Ik heb veel aan de adviezen en wat weet ze er veel van.

Voorheen slikte ik de pil maanden achtereen door om minder hoofdpijn en menstruatieklachten te hebben. Inmiddels ben ik helemaal gestopt met de pil en heb ik geen last van hoofdpijn meer gehad. Mijn eigen hormonen zorgen nu voor een regelmatige natuurlijke cyclus zonder vervelende PMS-klachten. 

Langzaamaan voel ik me steeds beter. Echt heel veel klachten zijn weg of stukken minder. De stoelgang is verbeterd en de buikpijn en het opgeblazen gevoel zijn verdwenen. Ik merk dat ik vrolijker ben en ook tegen de kinderen anders reageer. Ik kan veel meer van ze hebben en kan weer van ze genieten. Mijn dipjes zijn minder geworden zodat ik niet meer in slaap val na de lunch. Ik was altijd moe en nu krijg ik steeds meer energie. Zelfs al heb ik een kortere nacht gehad dan sta ik toch uitgerust op.

Mensen zien aan me dat ik een andere uitstraling heb in het gezicht en zeggen dat ik er goed uit zie. Hoe ik me nu voel is een enorm verschil en daarom ben ik blij dat ik deze stap gemaakt heb. En weet je, de kilo's verliezen komt vanzelf wel.

Om de motivatie hoog te houden heb ik nu nog een stok achter de deur genomen, zodat ik af en toe even kan sparren en wat vragen kan stellen. Ik hoop dat ik over een tijdje op de weegschaal ook resultaat zie, maar aan mijn kleding merk ik al wel dat mijn lijf langzaamaan aan het veranderen is.

Ik zal het iedereen aanraden en ik ben heel blij dat ik het gedaan heb !!

Update 26 maart 2018, Elles is na 1 jaar vrij van hoofdpijn, zit lekker in haar vel, heeft op en top energie en er komt nu eindelijk ook beweging in de weegschaal. Yes, de eerste 5 kilo zijn een feit. 

Elles van de Voort, 42 jaar