Afvallen zonder honger

Ik ben 37 jaar en heb 2 kinderen. Een half jaar geleden wilde ik graag afvallen, maar ik kon zelf niet meer de motivatie vinden om het te doen.

Ik ben wel vaker op eigen houtje 10 kg afgevallen, maar deze kwamen er snel weer bij. Ook had ik in die periodes veel honger, omdat ik weinig at en ik at dan ook alleen maar magere dingen. 

Mijn vraag aan Carine was dan ook: hoe kan ik afvallen zonder steeds honger te hebben. Daarnaast: is dat wat ik altijd gedaan heb goed? Alles mager, 5 à 6 x op een dag eten? Ik wist het niet meer zo goed. 


Bij de intake kwam er uit dat ik veel snaaibuien had, vaak buikpijn, last van stemmingswisselingen. Toen ik startte werden stap voor stap mijn eetgewoontes aangepast. Ik kreeg steeds meer keuzes en variatie en had al die tijd géén honger. Het was leuk om te doen! 


Daarnaast werk ik in de zorg en dus onregelmatig. Ik moet soms eten wat de pot schaft en kan dan geen streng weekmenu gebruiken. De verandering zat hem vooral in tussendoortjes, ontbijt en lunch. Aan het avondeten werd niets veranderd (alleen.... Bakken in roomboter.... Och wat erg 😁). Doordat het avondeten onveranderd bleef, kon ik het makkelijk toepassen op m'n werk. 


Al met al, met de tips, variatie en motivatie van Carine heb ik het voor elkaar gekregen om af te vallen naar een gezond BMI. Ik voel me fit, energiek, heb geen buikpijn meer, stemmingswisselingen zijn minder, en ik heb minder snaaibuien. Ik denk er over na wat ik eet en ben me er heel bewust van. 


Ik ben nu 1,5 maand klaar bij Carine en pas nog steeds met gemak toe wat ze mee heeft geleerd. Ik heb dus echt mijn leefstijl veranderd en ik ben daar heel blij mee! 

Ans