Nu lukte het wel

Sinds een aantal jaren heb ik ouderdomsdiabetes en hiervoor ben ik onder controle bij de praktijkondersteuner en een diëtiste. 

Ondanks de adviezen die ik van de diëtiste krijg lukt het me niet om betere bloedwaardes te krijgen. Naast mijn diabetes heb ik diverse klachten waaronder reuma, een ontstoken polsgewricht, pijnlijke kniegewrichten en de laatste tijd ging ik ook steeds trager functioneren.

Op de leeftijd van 70 jaar werd ik flink wakker geschud, ik kreeg een herseninfarct! Mijn lichaam had in het verleden al heel wat waarschuwingssignalen afgegeven, maar nu gingen de alarmbellen rinkelen en werd ik met de harde waarheid geconfronteerd. Als ik nog wat jaartjes mee wilde dan moest er echt iets gaan veranderen.

Carine is familie van me en ik vroeg of ze iets voor me kon betekenen, want met de adviezen van de diëtiste kwam ik niet veel verder. Ik heb bij Carine gevonden wat ik nodig had ze vertelde me in simpele duidelijke taal precies waar ik op moest letten en wat ik moest veranderen. In kleine stapjes heb ik mijn voeding aangepast en eerlijk gezegd is het niet altijd even makkelijk gegaan, maar het resultaat mag er zijn.

Inmiddels zijn mijn bloedwaardes verbeterd en de reumaklachten stabiel. De brace voor mijn pols heb ik al een tijdje niet meer nodig en ik merk dat ik weer sneller functioneer dan voorheen. Het lag dus niet alleen aan mijn leeftijd, want inmiddels ben ik 72 jaar een aantal kilo lichter en voel me beter dan voorheen.

Jessie, 72 jaar

20180121 145844