Een wondermiddel voor reuma

Ik heb al jaren last van reuma en constant pijnlijke ontstekingen in mijn handen. Het laatste jaar was het zo erg dat ik elke dag Prednison moest innemen, maar de ontstekingen werden niet minder.

Het klinkt misschien raar, maar eigenlijk heeft het hondje van mijn zoon ervoor gezorgd dat ik contact heb opgenomen met Carine. Het hondje is 1,5 jaar oud en had heel veel last van blaasontstekingen. Na verschillende onderzoeken en diverse antibiotica kuren kwam de dierenarts erachter dat het hondje zelf zijn ontstekingen triggert door het eten van verkeerde brokken. Het hondje heeft toen andere brokken gekregen en sindsdien geen blaasontsteking meer gehad.

Toen dacht ik bij mezelf dat mijn eetpatroon ook wel eens de oorzaak zou kunnen zijn van mijn reumatische ontstekingen. Half januari 2018 ben ik begonnen bij Eet Je Goed. Het hoofddoel was minder medicijnen nodig hebben en dat ik mijn handen weer goed kon gebruiken. Het lukte me soms niet eens om het rompertje van mijn kleinkind dicht te krijgen. Een ander minder belangrijk doel was een paar kilo afvallen.

Wat ben ik blij dat ik dat begonnen ben. Carine heeft mijn eetpatroon onder de loep genomen en aangegeven wat ik anders moest doen. Ze heeft me goede en nuttige tips gegeven en zo is het me al 3 maanden gelukt om me zonder enkele moeite aan mijn nieuwe eetpatroon te houden. Het bevalt me prima en mijn eten smaakt veel lekkerder als eerst.

Mijn reumatoloog houdt om elke 2 maanden mijn bloed- en ontstekingswaardes nauwkeurig bij. Na 3 maanden anders eten waren de bloedwaardes aanzienlijk verbeterd en de ontstekingen al veel minder geworden. Ik ben gestopt met de Prednison en slik bijna geen pijnstillers meer. Na 6 maanden heb ik geen ontstelingen meer, zijn mijn leverwaardes goed en hoef ik in plaats van 6x per jaar nog maar 2x per jaar op controle bij de reumatoloog.

De nieuwe leefstijl is het wondermiddel voor mijn reuma! Minder pijn, minder medicijnen en ook nog eens afgevallen........Missie geslaagd. Carine bedankt voor de fijne tips en het gaat me lukken om zo te blijven eten, dat weet ik zeker.

Mieke, 59 jaar

Carine, Eet Je Goed ; Ik heb Mieke leren kennen als een positieve, vrolijke vrouw. Ze is een vlotte oma die nog volop in het leven staat en een heerlijk persoon om mee te werken. Ze heeft zich 100% ingezet en dat is beloond. Wat ben ik trots op haar. Ik wist al dat goede voeding veel teweeg kan brengen, maar door Mieke is dit nog eens extra benadrukt.

Dankjewel Mieke voor je vertrouwen in mij, groetjes Carine