Het klinkt zo simpel en dat is het ook

Van jongs af aan weet ik niet beter dan dat ik op mijn gewicht moet letten.

Na 2 zwangerschappen, waarbij ik regelmatig grenzen verlegde qua eten en lichamelijke problemen waardoor sporten niet meer vanzelfsprekend was, kwam ik behoorlijk wat kilo's aan. Na een tijdje zelf "aan te klooien" verloor ik op eigen houtje een aantal kilo, maar daar bleef het bij. Omdat ik me erg onzeker voelde en continue bezig was met wat anderen van me zouden vinden als ik langs liep, besloot ik de hulp in te schakelen van Carine.

De tips en adviezen en kennis die zij had zorgden ervoor dat ik meteen na de start in de eerste week al 1 kilo afviel. Wauw, nu kwamen we ergens! Dat gewichtsverlies was natuurlijk de beste stimulans die er bestond, maar het mooiste was nog wel dat de aanpassingen me nauwelijks moeite kostten. Het voelde als kleine veranderingen, die tegelijkertijd zo'n grote eyeopeners waren! En het mooie was, ik at niet eens weinig en veel gevarieerder.

In het begin moest ik wel wennen aan smaken. Zo vond ik de ongebrande, ongezouten noten niet lekker in het begin, terwijl ik hier nu echt van kan genieten terwijl mijn man naast me op de bank zit met een bak chips. Of dat betekent dat ik nu nooit meer meedoe met die chips? Hell no! Dat zou ik nooit volhouden.

Maar Carine heeft me geleerd om bewustere keuzes te maken. Twee feestjes in één weekend? Ik kies 1 avond waarop ik meedoe en pak dan van alles een klein beetje. Avondje op de bank met een zak chips? Ik pak één handje en geniet daar bewust van. Het klinkt zo simpel, en het mooie is, dat is het voor mij ook.

Dat ik daarnaast het hardlopen weer heb kunnen oppakken bleek voor mij in combinatie met de voedingsaanpassingen een succesformule. In een half jaar tijd 13,7 kilo afgevallen en ben ik van broekmaat 32 naar 28 gegaan!

Mensen vragen me of ik nu 'klaar' ben. Voor mijn gevoel heeft het niets te maken met 'klaar' zijn of niet. Ik heb namelijk een nieuwe leefstijl ontwikkeld waar ik me goed bij voel. Ik sta weer veel sterker in mijn schoenen en hoef me niet meer te schamen voor mijn lichaam. Sterker nog, ik ben er trots op en paradeer volgende week tijdens onze vakantie met opgeheven hoofd in bikini over het strand.


Carine, bedankt voor je hulp, adviezen, luisterend oor en steun!

Groetjes Linda 32 jaar

linda 1 1linda 2