Met voeding kom je verder dan met een doktersrecept

Na de zomervakantie bleef ik maar in een cirkel draaien van vermoeid, regelmatig een dip-dag en niet happy zijn. Ik heb een afspraak met Carine gemaakt en ze overtuigde me er meteen van dat andere voeding mij een ander mens zou maken.

Ik heb al jaren de auto-immuun ziekte Hashimoto. Mijn lichaam maakt anti-stoffen aan en "valt" mijn eigen schildklier aan waardoor er minder schildklierhormoon wordt aangemaakt. Gelukkig weet Carine veel over hormonen en ook over de schildklier.

Zo kwamen we er met een eetdagboek achter dat ik vaak dingen at, die echt veel impact hebben op mijn schildklier en hormonen. Pinda's bijvoorbeeld, ik was dol op pindakaas, maar ik kreeg iedere ochtend een dip moment van die pinda's. Ook kon ik beter gluten-, lactose- en suikervrij gaan eten. Het was nogal wat, toch veel dingen apart koken voor mij en mijn gezin. Maar omdat ik vrij snel resultaat voelde, werd ik meer gedreven. 

Ik kreeg voldoende alternatieve keuzes voor mijn maaltijden. Heerlijk om 's ochtends gevarieerd te ontbijten, niet meer die eeuwige boterham met pindakaas. Ook verloor ik door het aanpassen van mijn voeding wat kilo's en mijn stevige bovenbenen werden ook slanker. Omdat je op een goede manier bezig bent, pakt hij daar het vet en niet zoals voorheen in mijn gezicht.

Ik kan echt iedereen, die niet lekker in zijn vel zit of last heeft van hormonale klachten, Carine aanbevelen. Met gezonde gevarieerde voeding kom je verder dan met een recept van de apotheek.

Heidi, 41 jaar.