Ik kan weer leuke kleding aan

Waarom ik mijn leefstijl wilde aanpassen? Nou, ik had weinig energie, was heel vaak erg moe om dingen te ondernemen en mijn kleren pasten me niet meer. Ik kon ook niks meer kopen wat ik echt leuk vond staan. En toen ik op een dag uit mijn strakke jumpsuit scheurde was ik er helemaal klaar mee.

Ik ben nog vrij jong maar ik vind dat je, ongeacht je leeftijd je niet hoeft te schamen om hulp in te schakelen. Eigenlijk zou iedereen deze stap “moeten” nemen en zijn of haar gezondheid belangrijk vinden.

silvia weegschaal 1

Ik heb soms best wel moeilijke momenten meegemaakt als ik met vriendinnen op stap ging. Mijn vriendinnen drinken graag een wijntje en soms was het best lastig om nee te zeggen tegen een wijntje. Maar uiteindelijk gaat dat vanzelf steeds makkelijker en nu kan ik net zo genieten van een kopje muntthee.

Doordat ik ben gaan sporten en gezonder ben gaan eten heb ik mezelf weer terug gevonden. Het sporten geeft me energie en doorzettingsvermogen. Ik voel me veel zelfverzekerder en heb meer zelfvertrouwen gekregen, hierdoor durf ik voor mezelf op te komen en kan ik mijn grenzen veel beter aangeven. Ik kan weer leuke kleding aan en sta blij voor de spiegel. Ik ga nog even door totdat ik 70 kilo weeg en dan wil ik stabiel blijven, maar ik heb er alle vertrouwen in dat me dat gaat lukken.

Silvia Lommen, 21 jaar

silvia lommen