Ondanks CVS toch energie voor tien

Een lange tijd heb ik al last van vermoeidheidsklachten. Er is eerder geconstateerd dat ik CVS heb, het chronisch vermoeidheidssyndroom.

Toen ik dat te horen kreeg ben ik op meerdere manieren geholpen, wat uiteindelijk ook resultaat boekte. Sinds ik vorig jaar gestart ben met een fulltime baan in Utrecht, en verhuizen voor mij geen optie is, merk ik dat de combinatie van werk en reistijd mij niet goed doet wat betreft de vermoeidheidsklachten. Dit leidde uiteindelijk tot het niet meer kunnen sporten, wat juist enorm belangrijk is. 


Op advies van een ander ben ik in contact gekomen met Carine. Het belangrijkste voor mij was meer energie krijgen, maar paar kilo minder is ook mooi meegenomen. In combinatie met de juiste voeding en voedingssupplementen ben ik gestart met mijn nieuwe levensstijl. Ik heb een duidelijk mapje ontvangen met daarin een persoonlijke voedingsadvieslijst, suppletiewijzer en een aantal aanpassingen wat betreft leefregels.


Wat ik vooral als heel prettig heb ervaren is het langzaam aanpassen van mijn voedingsschema. Niet ineens mijn hele schema op de kop, maar gewoon langzaam aan zodat mijn lichaam er het beste aan kon wennen. Daarnaast ben ik begonnen met supplementen, dat is eigenlijk niet zo mijn ding, maar toch ook belangrijk en het was maar voor tijdelijk om alles in balans te brengen. Zonder de supplementen had ik nu niet dit resultaat kunnen hebben.


Een van de voornaamste dingen voor mij was het oppikken van sport en dat lukt me nu weer. Wat mij voorheen te veel energie kostte levert het me nu juist meer energie op. Na dit traject, heb ik weer energie voor tien!


Inge van Doorn, 27 jaar