Carine

Hoi, wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.

 

Ik heb inmiddels al een aantal tevreden cliënten mogen helpen met het ontdekken van hun eigen leefstijl. Zij hebben hun gewicht nu onder controle en hebben veel klachten laten verdwijnen, maar vinden het "eng" om over hun ervaringen te schrijven. Vandaar dat ik het ijs wil breken door mijn verhaal te delen en hoop dat er nog velen gaan volgen. Want door verhalen van anderen te lezen worden mensen aan het denken gezet over hun gezondheid en hopelijk gemotiveerd en geïnspireerd om hun leefwijze te veranderen. Ik wil jullie daarom graag vertellen hoe mijn ervaring is ontstaan.

 

 

Hoe het begon

Het was tijdens een zomervakantie dat het voor mij allemaal begon. Ik stond voor de spiegel in bikini en zag dat ik beginnende lovehandles kreeg. Oeps, dacht ik. Ik ben dan wel een trotse moeder van 3 prachtkinderen en inmiddels de 40 gepasseerd, maar voor lovehandles was ik nog niet klaar. Ik werd flink wakker geschud en aan het denken gezet. Dit was een signaal van mijn lichaam dat er iets moest veranderen, want een lovehandle is het begin van een "zwembandje". Een zwembandje is een bekend fenomeen onder de vrouwen en is zeer gevaarlijk vet. Mannen krijgen meestal een buik van voren en vrouwen rondom het middel en bovenbenen. Het was dus niet alleen dat ik de vetrandjes niet mooi vond, nee de "lovehandles" lieten me vooral inzien dat ik met mijn gezondheid niet goed bezig was. Die constatering vond ik vele malen erger, dat was voor mij de echte wake-up call. Ik had namelijk ooit ergens gelezen dat de aanwezigheid van lovehandles en buikvet de graadmeters zijn van je gezondheid. Het buikvet zou duiden op vetophoping rondom je organen, dit is het gevaarlijkste vet wat er is. Het vergroot de kans op blindheid, hart- en vaatziekten, diabetes, dementie, kanker, versnelde ouderdom, ontstekingen , enz. Nou zover wilde ik het echt niet laten komen. Ik wilde gezond blijven en proberen gezond oud te worden.

Tijd voor actie 

Eenmaal thuisgekomen van die bewuste vakantie wilde ik mijn leefstijl aanpakken. Wat ik hierbij belangrijk vond was dat ik zeker geen dieet wilde volgen, maar mijn voeding een gezondere switch wilde geven. En daarbij ook vooral lekker blijven eten en genieten. Dus niet alleen maar rauwkost en eenzijdig saai eten, maar ook op zijn tijd een wijntje en lekkers kunnen nemen. Maar hoe en waar moest ik beginnen?????? Ik ben informatie gaan zoeken via internet en heb veel boeken gelezen over gezond en bewuster eten. Het viel me hierbij op dat er zoveel informatie te vinden was dat ik soms door de bomen het bos niet meer zag. Omdat ik dacht dat andere mensen hier ook tegenaan zouden lopen en ik voeding heel interessant vind ben ik voedingsdeskundige gaan studeren. Inmiddels heb ik veel kennis opgedaan en kan ik cliënten het advies geven wat voor hun van toepassing is.

Het vervolg

In de loop van de tijd heb ik mijn eigen leefstijl stapsgewijs kunnen ontdekken. Ik merkte al vrij snel de positieve invloed van anders eten. Het was in het begin wel even wennen qua smaak, maar uiteindelijk ben ik veel meer gaan genieten van mijn eten als voorheen. Ik proef nu echt de smaak van een product zoals het hoort te zijn........Puurheid ten top. Ik geniet op zijn tijd van een etentje buiten de deur met een wijntje, maar ook een schaaltje chips en ander lekkers neem ik af en toe. Ik heb de juiste balans gevonden tussen gezond en ongezond eten, de 80/20 regel van Eet je Goed. Ik voel heel goed aan wat mijn lichaam nodig heeft. Door mijn nieuwe leefstijl zit ik lekkerder in mijn vel en zijn mijn "lovehandles" inmiddels verleden tijd. Ik voel me gezond, veel fitter, energieker en beter als voorheen. Ik wordt elke morgen uitgerust en vrolijk wakker, klaar om aan de dag te beginnen. Zelfs mijn haar en huid zijn er meer van gaan glanzen. Deze leefwijze past perfect bij mij en ik ben blij dat ik iets met mijn wake-up call gedaan heb. Ik heb er zoveel moois voor terug gekregen en geen moment spijt gehad.