Mooi resultaat

Ik heb lang getwijfeld of ik mijn ervaringsverhaal wilde delen, maar door mijn verhaal te delen wil ik andere mensen inspireren en motiveren om de stap te zetten. 

Mijn overgewicht had ik te danken aan een slechte leefstijl die zich steeds verder uitbreidde. Het begon met onregelmatig eten. Ontbijten deed ik met een beker chocomel en een plak peperkoek die ik al lopende op at. Het kwam ook wel voor dat ik helemaal geen ontbijt nam. Tussendoortjes bestonden voornamelijk uit een stuk chocolade, Mars of koek om toch de honger wat te stillen. Wegens mijn werkzaamheden at ik veel onderweg, waardoor ik ongezonde keuzes maakte. Omdat ik vaak erg laat thuis was at ik niets meer of nam alleen een bakje yoghurt.

Mijn overgewicht is er langzaam ingeslopen. Ik stond nooit op de weegschaal, maar aan mijn blouse kon ik merken dat ik telkens dikker werd. De blouse stond elke keer wat strakker over mijn buik gespannen en de knoopjes gingen dan bijna niet meer dicht. Ik was van mening dat de dikker wordende buik aan mijn leeftijd lag. Ik kocht gewoon een kledingmaat groter en legde me erbij neer dat die buik erbij hoorde. Na een tijdje zat ook die maat blouse weer te strak ........... 

Zwemmen en zomervakanties waren voor mij niet meer zo leuk als voorheen. Ik probeerde dan zo lang mogelijk mijn T-shirt aan te houden of hield mijn armen voor mijn buik. Relaxed zwemmen of liggen zonnen deed ik niet echt. Ik was totaal niet meer tevreden over mijn figuur en schaamde me steeds meer voor mijn veel te dikke buik. 

Op den duur was ik er helemaal klaar mee en besloot ik dat er echt iets moest veranderen. Ik ben fanatiek gaan sporten, regelmatiger gaan eten en probeerde gezond te eten. Dit laatste vond ik erg lastig, want ik wist niet echt wat mijn lichaam nodig had.  

Toen heb ik contact gezocht met Eet Je Goed. Samen met Carine heb ik mijn eetpatroon stapje voor stapje aangepast. Gelukkig werd er geen dieet geadviseerd, want ik was op zoek naar een oplossing voor lange termijn. De adviezen waren zeer persoonlijk. Er is me door Carine van alles uitgelegd over voeding en heb veel makkelijke tips gekregen. 

Inmiddels weet ik dus wel wat gezond eten is en wat ik nodig heb. Ik eet elke keer met smaak mijn bord leeg en geniet van de heerlijke tussendoortjes. Ik merk dat ik nieuwe smaken heb ontdekt die me prima bevallen. Ik kan nog steeds genieten van uit eten met een wijntje erbij zonder dat ik me zorgen hoef te maken dat ik weer aankom. Ik heb geen moment spijt gehad dat ik toen niet gekozen heb voor weer een grotere kledingmaat. Inmiddels zijn het 3 kledingmaten kleiner, 20 kilo lichter, een platte buik en veel meer energie. Ik ben zeer tevreden met dit resultaat.

Ik ontvang veel complimenten en mensen die mij een tijdje niet gezien hebben herkennen me bijna niet meer. Ze zijn verwonderd over het resultaat en vragen me vaak welk dieet ik heb gevolgd. Als ik dan antwoord dat ik geen dieet of shakes heb gebruikt zijn ze erg verbaasd. Vandaar dat ik mijn verhaal toch wilde delen. Ik heb mijn gezonde gewicht bereikt met wilskracht, doorzettingsvermogen en met de adviezen van Eet Je Goed. Met deze leefstijl kan ik jaren vooruit. Carine bedankt !