Bij een verkeerd eetpatroon is de kans groot dat je lichaam in opstand komt. In beginsel kun je dit merken aan kleine kwaaltjes en klachten.

Je kunt bijvoorbeeld last hebben van een opgeblazen gevoel, hoofdpijn, buikpijn of huidklachten. Als je niets doet met deze eerste signalen gaat je lichaam harder schreeuwen om aandacht. Je krijgt ernstigere gezondheidsklachten zoals ontstekingen, cholesterol- en bloeddrukproblemen of insulineresistentie.

Uiteindelijk kan een verkeerd eetpatroon zelfs leiden tot Diabetes 2, kanker, hart- en vaatziekten of vervroegde dementie en Parkinson. Al deze symptomen en ziektes kun je onderdrukken met medicijnen, maar beter is het om de oorzaak van de problemen aan te pakken.

Ik ben ervan overtuigd dat voeding een grote invloed heeft op je levenskwaliteit, dit kan een positieve invloed zijn maar helaas ook een negatieve. Jij bepaalt welke kant het moet opgaan.

Wil jij kwaaltjes, gezondheidsklachten en medicatie voorkomen of verminderen? Eet je goed nu het nog kan, want het is nooit te laat om te kiezen voor een gezonde leefstijl. Kijk bij tarieven welke mogelijkheden er zijn om je te begeleiden.